3 Mart 2013 Pazar

Doğu'nun Limanları - Amin Maalouf




Yazarın daha önce Yüzüncü Ad adlı kitabını okumuştum. Hikaye kurgu güzeldi ama kitaba adını veren yüzüncü ad ile ilgili bazı noktaları eksik bulduğum için hayal kırıklığına uğramıştım. Bu kitapta da aynı duyguyu yaşadım desem yalan olmaz. Kitabı beğendim ama adı ve arka kapak ile pek bağdaştıramadım.

Kitap kardeşliğini duymayan yoktur. Kitabın adını oradan duygum geçen gün kütüphaneden kitap alırken son anda bu kitabı görüp aldığım bir kitapla değiştirdim. Kitap kardeşliği ile ne alakası var dediğinizi duyar gibiyim çünkü kitap farklı :) Kitap kardeşliğinde doğudan uzakta okunuyor. Ben doğunun limanlarını okudum. Kitabı bitirene kadarda farkına varmadım. Pişman mıyım hayır. 
Kitap 183 sayfa ve akıcı. Bir günde biter. Benim hedefim bir gündü ama yapacak işlerimden dolayı 3 günde bitti. Sindire sindire okudum desem yeri. 
Kitabı anlatan kişi hakkında bilgi yok. Son ana kadar ortak bir nokta bekledim ama olmadı.  Kahramanımızın babası Türk, anne Ermeni, eşi Yahudi, enişte Arap. Oldukça renkli/ karışık bir aile. Normal bir aile değil zaten. Farklılıklarla birlikte mutlu mesut yaşayacağını düşünen bir babamız var.  Fazla düşünmüş kendi oğlunu ihmal etmiş o ayrı dava :(

 Kitap hakkında çok fazla bilgi vermek istemiyorum. İnsan ruhunun derinliklerinde kalan detayları güzelce anlatmış. Muhakkak okuyun, incecik zaten hemen bitiyor. 

Altını çizdiğim bir kaç satır / paragraf var ama öncesini okumadan kuru kuru bir şey ifade etmediğinden paylaşmıyorum. 

Ben okuduklarımı sindireyim blog aleminde kimler okumuş ne demiş diye keşfe çıkacağım. Beğendiğim paylaşım olursa link veririm. Herkese keyifli okumalar. 

8 yorum:

  1. notumu aldım bende bu kitabı da okuyacağım.

    YanıtlaSil
  2. güzeldir ama çok uzun zaman oldu okuyalı , tekrarlanmalı...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aradan zaman geçince tekrar okurmuyum bilmem ama aldığım notları tekrar tekrar okuyacağım kesin.

      Sil
  3. okurken gülümsedim çünkü bende kitap kardeşliği için yanlışlıkla bu kitabı sipariş vermişim,daha okumadım sırada bekliyor benimki:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yalnız olmamak ne hoş :) Biran önce başlamanızı tavsiye ederim.

      Sil
  4. ben de dogunun limanlarını bekletiyordum ne zmndır baktım mart ayı doğunun limanlarını okunuyor ben de okuyayım dedim ama bir baktım doğudan uzakta okunuyormuş :))
    yine yattı doğunun limanları :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Madem aynı niyetle farklı kitaba başlamışız bir grup kurmayı hak ettik bence :)
      Adı ne olsa ki? Niyetler farklı olsada okumak güzeldi.

      Sil

Sizden alalım bir fikir....