27 Mart 2015 Cuma

Boyama Kitabı

Kim demiş boyama kitapları okul öncesi dönem için.  Pekala yetişkinlerde boyama kitabını alıp alakasız bir şekilde karalayabilir.


Her şey bir mektupla başladı. Daha önce mektuplaştığım arkadaşlarımın olduğunu söylemiştim. Onlardan birisi için boyama kitabı almıştım. Kendisi bu aralar sanata ve sanatçıya karşı (sebep aynı torpilli olanlar hayatım her aşamasında öndeler, adım atmamıza izin vermiyorlar). Sonra ebatında dolayı vazgeçip kendime sakladım. 
Ilk etapta piyasa araştırırken çeşitleri vardı.  Almaya sıra gelince tükenmişler, sadece yıl başı temalı olan kalmış. Mecbur aldım.  
Bazı sayfaları beğenmedim.  Çizgiler çok kalın. Neyse, zaten beğendiklerim bitirmeden hevesim kaçar. 





Ilk etapta boya kalemi olarak pek bir şey almadım. Göktürk'ün anaokuldan kalma vardı bende onikili mini kalemler aldım.  Fatih marka aldım pek iyi değiller. Yani becerememenin tek nedeni boya kalemleri :)


Ilk gün ablamla boyama yapıyoruz ablam sanatın başka dalları ile ilgilenelim önerisinde bulundu.  O kadar yetenekliyiz ki bunu anında kavradık :)


En son karakalem çalışması ile yazıyı bitiriyorum. Resim deyince moralim bozuluyor olsada aşacağım biliyorum. Birilerinin tanıdık kontenjanları ile her yeri işgal etmeleri son bulmayacak madem bende kendi kendime çalışır, resim, karakalem ve osmanlıca öğrenirim. 
Sadece beklemesini bilmeliyim.
Aa birde kitap almalıyım da kitaplar pahalı değil mi ya?

7 yorum:

  1. boyama kitaplarına bayılırııım yaaa tam stres atmak için :)

    YanıtlaSil
  2. aaaa siz bana yorum yaparken ben size tam bir dakka önce yorum yapmışım ki. varlıkın o yıllar öyküleri. yıllık'tan mı okuyonuz yaa. kimler var kii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Varlık yayınlarını Beyoğlu sahaflardan almıştım. 3 hikaye bir şiir kitabı aldım. Hikayeler bitti şiir icin kendimi zorluyorum :(

      Sil
    2. beyoğlu hımm annadım şu çiçek pasajına yakın olan. şampiyonun orası :)

      Sil
  3. header da beşiktaştaki kadıköy iskelesi ah en sık gittiğim yerlerden yaa :)

    YanıtlaSil
  4. boya kitapları son günlerde oldukça revaçta, yeni yıl temalı olanı da güzelmiş, ama dediğiniz gibi boya kalemleri önemli, kuru kalemle boyama yapmak beni çok yoruyor çünkü rengin güzel çıkması için çok bastormak gerekiyor, iyi eğlenceler:))

    YanıtlaSil
  5. benim hiç yapamadığım bir şey resim ve boyama , her ne kadar sosyal medyada gördüğüm yetişkinler için boyama kitabıyla çalışan arkadaşlara imrensem de , ne yazık ki böyle bir uğraşa girmeye çalışmak yersiz olacak benim için. Fakat sizin gibi keyif alanlar için çok hoş bir uğraş hem dinleniyor hem eğleniyorsunuz ne güzel :D

    YanıtlaSil

Sizden alalım bir fikir....