1 Haziran 2016 Çarşamba

8. Kadıköy Kitap Günleri & Havadan Sudan

Yaşlanıyorum be blog. 
Ne heveslerle açtığım blogumun yüzüne dahi bakmıyorum/ bakamıyorum. 
Halbuki küçüklüğümden beri saçma sapan günlükler tutmuşumdur. Ne oldu ki ben blog yazamaz, kitap okuyamaz, hiç bir şeye yetişemez oldum. 
Halbuki hayatımda değişen bir şey yok sadece zaman hızlı geçiyor ve ben yetişemiyorum. 
İşe başladığımdan beri karakalem kursunu ve sporu bıraktım. Açık öğretim derslerime, alıp alıp kenara koyduğum kitaplara bakamaz oldum. Bunlar yetmezmiş gibi birde kalkıp mesleki kurslara gitmeye karar verdim. Nasıl yetişirim, ne yaparım bilmeden. 

Ben bunları yazmaya gelmedim aslında Kadıköy belediyesinin düzenlemiş olduğu kitap günlerini haber vermeye gelmiştim. Bir baktım parmaklar tıkır tıkır gidiyor. Demek ki yazmayı özlemişim. 
O vakit biraz uzatayım değil mi? Görüşmeyeli neler olmuş bir bakalım.
Düşündüm düşündüm düğünlerden başka bir şey aklıma gelmedi. Çevremde ne kadar bekar varsa bu yıl evlenmeye hatta mayıs ayında evlenmeye karar vermişler. Evlenen  evlenene. 

Düğünlerden çıkardığım ana tema. 

1. Çevresinde düğün dernek organizasyonundan anlamayan kişiler bolsa her gelin bir organizatör ile anlaşmalı. Bir kere evleniyor (en azından öyle umuyoruz)  insan kıysın paraya güzel yapsın. 
2. Birinci derece yakını evlene kişi muhakkak halk oyunları öğrenmeye çabalasın. Şekil 1A: acemi blogger :) 
Allahım bir insan bu kadar mı beceriksiz olur. Geçen gün NURDAN ( evet sürekli bahsettiğim arkadaşım Nurdan, hani benden 5 yaş küçük olan :) her yere olmasa da pek çok yere birlikte gittiğim) evlendi, oyuna katılayım kalabalıkta beceriksizliğim belli olmaz dedim ablam beni oyundan attı.

3.Uzun süredir görmediğin arkadaş, eş dost varsa hepsi bir arada olduğu için güzel oluyormuş. 
Bir süredir öğretmen arkadaşları ziyaret etmek istiyordum ama yoğunluktan gidemiyordum. Düğün bahanesi ile çoğunu görmüş oldum. Allahım o ne kalabalık kına idi öyle. Oyun alanını aşıp geline ulaşmam yarım saatimi aldı :) Bir ara kalabalık içinde bir iki figür kaparım sandım ama nafile. Kafa mı almıyor, vücut mu yatkın değil bilemedim :)

4. Dördüncü çıkarılan anlam yok. Aslında varda kabullenemiyorum. Tamam tamam yazdım gitti. Resmen evde kaldım :) Kaç yaşında mıyım? Yaşımı yıllar önce yazmıştım, yeni yaşımı yazmak ürkütücü geliyor, o yüzden konuyu acil olarak değiştiriyorum. 

Ay havalar ne bunaltıcı di mi? Nefes alamıyorum, bu ne ya. Rabbim bizim gibi açık alanda çalışanlara sabır versin. Bir günde Arap Bacıya döndüm. Yaz sonuna ne olurum bilinmez. 

Hafta sonu  AÖF finalleri var ben ders çalışmadım. En azından iki ünite çalışayım 50 alayım bana yeter. Bu arada cumartesi sınavdan sonrası için işten  izin alamadım. Sınav çok uzaklarda olur belki, vaktimi alır gelemem dedim. Şantiye şefi ''nerede girdiğini görmek için sınav belgeni isterim'' dedi. şaka yaptı sandım ama değilmiş :(
Halbuki sınavdan sonra öğretmen arkadaş ile pikniğe gidecektim.

Neyse ben oyalanmayayım. Bir iki satırda olsa AÖF derslerime bakayım. 
Sizde Kadıköy kitap günleri neymiş, kimler geliyormuş baka durum. Tam olarak buraya bakabilirsiniz. 

Bu arada sınavları atlatayım takip ettiğim blogları ziyarete geleceğim. Siz de beni yazmaya teşfik etmek için bir iki satır yorum ekleyebilirsiniz. Biraz geç olsa da size geri dönerim. 

Kalın sağlıcakla.





2 yorum:

  1. hihi çok sırıttım yaaa :) evde kalmazsın dur belli olmaz bu işler. aman iyi biri çıkmadıkça karşına evlenme daha iyi yaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende öyle diyorum da yaşlandıkça pişman olur muyum :)

      Sil

Sizden alalım bir fikir....