28 Haziran 2018 Perşembe

Momo ve diğerleri

Bazı şeyleri anlamak benim için gerçekten güç. 
Neden  insanlar bazı şeyleri abartır ki. 
Bir film, bir müzik yada kitap neden bir anda çok sevilir ki. 

Recep İvedik serisi seriye bağlamadığı dönemlerde milletde Şahan hayranlığı vardı,  ara ara bende bakıyor ama abartmıyordum. Sürekli izlenecek kadar yenilikçi bulmuyorum çünkü. Recep Ivedik 1 çıktı ben üniversiteye gidiyorum. Millet nasıl bayıldı,  öldü bitti. 
Birisi yanında gaz çıkarsa,  küfretse öldürsen tarafına bakmayacak kişiler para verdi küfür dinledi. Pes!

Ben  filmi izlemedim, bir ara otobüs yolculuğunda denk geldim zorla kendimi uyuttum. Geçen günde tv de yayınlandı.  Ablam açtı izleyecek ne saçma bir şey öyle. Tamam 3 ve 4 ü izleyip eğlendim ama bu ilk film saçma ötesi.
Bazı moda akımları da aynı etkiyi yapıyor bende. Koca totalarıyla geyikli tayt giyen kadınlar.  Koca göbek altına dar ve kısa paça pantolon giyen adamlar. Yooo bizimle değilsiniz.


Kitaplarda aynı şekilde.  İnsanlar neden abartır ki. Ya da herkes mi beğenir de tek olumsuz kelime kullanmaz. 
Vaktinde momo da çok tutuldu. Herkes öldü bitti, aynı teraneler işte. 
Şahsım adına kitabı alıp okumazdım. Yeğenim için almıştım.  Almışken okudum. 
Abartılcak bir şeyde bulamadım.  
Fazla çocukça,  nasıl bir mesaj verdi anlamadım bile.
Arkadaşa beğenmediği söyledim.  "İllaki bir ders vermek zorunda değil" dedi.  Bir ders çıkarmayacaksam, ebedi bir dilide yoksa neden okudum ki.
Tamam kötü değildi de, güzel de değil ki. En azından benim için değil


11 yorum:

  1. Biz içerikle değil popülaritesi ile ilgileniyoruz. Belki de sadece bizim topluma özel bir durum da değildir aslında. Popüler kültür denilen akımın çok doyurucu olmadı kesin, bu nedenle de hızlı tüketiliyor zaten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Üzücü bir durum, hhi bir şeyin kıymeti yok.

      Sil
  2. Alman yazar,Almanyada'da çocuk-ergenlik arasında okumuştum.Bundan bir kaç yıl önce tekrar okudum.Aynı dediğiniz gibi.Bir Küçük Prens değil ama doyurucu da değil.Ben de sıkça kitap yayını yapan sitelerde görüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Populer yayınevler haricinde de farklı yayinevlerinin eski bakımları varmış. Arkadaşım özellikle yazarın eski basımlarını bulmaya çalışıyor.

      Sil
  3. heeey yani sen ders almak için mi okuyon kuuuuuu yaniiiii :)

    YanıtlaSil
  4. Uzun zamandır okumak istiyorum Momu'yu. :)

    YanıtlaSil
  5. Ay şu Recep İvedik'ten nefret ediyorum ben! Küfür etmeyi ve terbiyesizliği komedi filmi diye insanlara sunan zihniyetten hiç haz etmiyorum.
    Edebiyatta yığın roman dediğimiz türden kitaplar her yerdeler zaten. Bir dönem çok popüler olup sonra kimsenin yüzüne bakmadığı balon gibi bir şey bunlar. Elbette içlerinde güzel olan kitaplar da vardır , onları tenzih ediyorum, her popüler olan şey kötü değildir ama geneli böyle. Zaten sevdiğim bir şey popüler olup da her yerde boy verince ondan da soğuyorum ben. Böyle az insanların bildiği kıymetli şeyleri seviyorum :)

    YanıtlaSil
  6. Küfürü komik sanan sadece bizim millet olsa gerek. Şiiri bende sevemiyorum :(

    YanıtlaSil

Sizden alalım bir fikir....