5 Kasım 2012 Pazartesi

Yanıtla beni

İnsan ne okuduğunu unutur mu? Ben unutuyorum. Kitabı bitireli daha bir kaç gün olmuşken unuttum bile. Pek beğenmedim ondandır. 
Kitap menekşe ablanın verdiklerinden. 


Geçen gün güni birlik yolculuk yaptım. L&M'nin son 40 sayfası kaldığı için çantada taşınabilecek çabuk okunan bir kitap olması için Yanıtla beni'yi yanıma aldım. 198 sayfanın 120 sayfasını yolda okumuş oldum.
Yolculuk dönüşü hem açlıktan hem sinirden başım ağrıdığı için kitap okumaya ara verdim.

Önce L&M bitti ardından yanıtla beni. 
Beğendim mi? hayır.

Kitap 3 hikayeden oluşuyor. Hikayelerin üçüde güzel aslında ama benim moralim bozuk olduğu için. Mutsuz, bir arayış içinde kıvranan, dışlanmış insan hikayelerini kaldıramadım. 

Klasiklere bayılırım. Hele tolstoy, dosveyesvki eserlerini ayrı severim. İnsanlık hallerini, dramları oldukça gerçekçi yansıtıyorlar. Şöyle bir durum var ki. Çevremde yeterince gördüğüm şeyleri satır aralarında görmek istemediğim için Rus edebiyatına sinir oluyorum. Bizim oraların deyimim ile '' hem gider, hemde ağlarım''

Bu kitapta içinde aynı şey söz konusu. Hikayeler güzeldi. Psikolojimi bozdu o ayrı. 
İtalyaya gidip tebliğ yapacağım ( kendim dört dörtlüğüm ya! ) ki insanlar inançsızlıktan dolayı bunalıma girmesin. Belirli arayışlara girip cevapsız kalmasın soruları.
Yazarın okuduğum 4. kitabı. Kitaplarda ortak nokta. Muhakkak kürtaj var. Çiftlerden biri inançlı iken birisinin Allah inancı bile yok. İnançsızlıktan ( bu benim fikrim ) kaynaklı bir arayış, kendini dinleme durumu var. Yazar bu arayışlara kendince çözüm bulmuş. 
Okula başlayan, dağda inzivaya çekilen falan.

Bu şekilde yazınca kitabı beğendiğimi fark ettim. Ben biraz anormalim o yüzden başta beğenmedim  :)

Evet evet kitap güzel, bulabilirseniz okuyun derim.

 Keyifli okumalar.

3 yorum:

  1. Yüreğinin götürdüğü yere git fena değildİ.Bunu okumadım.Tanıtım için teşekkürler..

    YanıtlaSil
  2. Hayirli aksamlar canim bende cok cabuk unuturum beyenmediysem .
    Sevgilöer canim blogun cok güzel hayirli aksamlardiliyorum

    YanıtlaSil

Sizden alalım bir fikir....