3 Ocak 2013 Perşembe

AÖF kuyruğunda 6 saat

Evet yanlış okumadınız. Saçma sapan bir şey için 6 saat kuyrukta bekledim. Örgün okuyanlar iş buldu, başları göğe yükseldi sanki zibil gibi aöf okuyan var. Bunlardan biride benim ablam. Kendisi çalıştığı için kimliğini almaya ben gittim. Daha doğrusu arkadaşla gittik. Oda kardeşinin kimliğini alacaktı. 

Hata bizde İstanbul gibi bir yerde neden erken çıkmıyorsak. Saat 8 olmadan çıktık. Malum İstanbul trafiği. 9 a doğru sıraya girdik. Kuyruğu görseniz almış başını gidiyor.
 Prt sc yapabilsem kroki ekleyeceğim.

Onca saat kuyrukta bekleyince sağda solda kim varsa kanki oluveriyorsun. Ben biraz suratsızım o yüzden bana soru sorulmadı. Hazal bayağı kaynattı. Öned iki amca vardı öldük gülmekten. İlk başlarda çok sinirli idiler şikayet edelim dilekçe verelim diye milleti ayartmaya çalıştılar ama kimse ciddiye almadı.  
Amcalardan biri kızı ile gelmişti. Yalnız gelen başka kızı çok beğendi  gelin alacak:)  Hazal sürekli telefonla konuştuğu için olayın başını kaçırdı gelmiş '' amca ne oldu, sakinleşmişsin olmaz böyle daha görevlilere catacaksın'' diye gaza getiriyordu ki öteki amca onun derdi başka dedi. Hazal hemen kıza olmaz diyemiyorsan ben senin adına konuşurum diye kırk yıllık dostuna destek çıktı :) Ömründe hiç sıra görmemiş gibi  kameraya çekenler falan oldu.  Sıra yarılanınca gazeteciler geldi. Amcalarla röportaj yapan olmadı ne ayıp :p amca ona bozulmuş olsa da bizi çeksinler hanım izlerken gelin kızı da görür diye dert yanıyordu. 

Uzun bekleyişlerin olmazsa olmazı kavgalar görültüler, soğukta beklemenin vermiş olduğu şok etkisi ile sokağın öteki ucundan kahkahası duyulanlar ve duruma göre kendince yorum yapan kişiler, hepsi mevcuttu. 

Anlatılmaz yaşanır diyorum ve yorgun ayaklarımı dinlendirmeye gidiyorum. Aaa ellerimle yazıyordum dimi. Yorgunluk işte ne saçmaladığımı bende bilmiyorum .



Kroki koyamıyorum ama link veriyorum. Durumun havimetini anlayın diye. Müezzin sokaktan başlayan sıra Kürkçübaşı külhanı sokağa sapıyor. O sokaktan geri dönüp sancaktar baba sokağının dibinden bitiyor.

Link koydum, olayı özet geçtim ki AÖF okumaktan vazgeçin. 
Yok illa okuyacağım diyorsanız illaki Anadolu Üniversitesinde okumayın. Artık pek çok Üniversitede uzaktan eğitim mevcut gidin onlardan birinden okuyun.  Ne kitapları bir şeye benziyor ne verdikleri hizmet. Hiçbir zaman gidip görmeyeceğiniz kampüsün güzelliğinden, içindeki Japon bahcesinden size ne. Daha doğrusu AÖF öğrencilerinin gelirleri ile dönen bir okul sizi umursamıyorsa sizde onu umursamayın. 
Artık alternatifleride var. Gidin başka yere. 
Çok sinirliyim çoooooook

14 yorum:

  1. aöf de okumuş biri olarak 4 senenin toplamında ben bile bu kadar süre kuyrukta beklemedim :) her kula nasip olmaz bu, çookk şanslısın çooookkk :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lale iyiki sana uyupta bende aöf okumamışım baksana istanbuldaki kuyruya burdan izmire yol olur.. :p

      Sil
    2. bu kuyruğun şehirle alakası yok sema, bu kuyruğun kişilerle alakası var. yurdum insanı her işi son gününe bırakır bilirsin:)bu arkadaşlarımızda bu yüzden 6 saat beklediler büyük ihtimalle :):)o yüzden baya güldüm yazıya...

      Sil
    3. Son 3 gün kala kimlikler gelmiştir diye mesaj göndermişler. Bir hafta önce gönder dimi, yada daha önce verdikleri sınav giriş belgesi ile girilse. Üniversite sınavı bile bu kadar cetrefilli değil.

      Sil
  2. Turkiyedeki egitim durumundan pek haberim yok ama bende hayatimda bukadar sirada beklemedim :\
    yazik olmus sana :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buna eğitim durumu değil rezilliği deniz.

      Sil
  3. Canım çok geçmiş olsun. Ama kusura bakmazsan okurken birazcıkta güldüm :) Ben de kardeşimin kimliğini, diplomasını, sınav belgesini falan alırım hep ama sakin zamanlarda mı gidiyordum, hiç sıra beklemedim şimdiye kadar. (İstanbul'dayım, anadolu yakasında )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son 3 gün olduğu için yoğundu birde gittiğim yerin Aksaray şube olması da etkiliyor. Bizde sıra beklerken çok güldük yoksa çekilecek çile değil.

      Sil
  4. Ablan artık seni yemeğe mi götürür ayaklarına masaj mı yapar hakkını nasıl öder bilemedim yani, geçmiş olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Bu işlemler küçük ablam içindi. Büyük ablamda yol, su, elektrik olarak geri iste dedi:) En fazla çalışması için baslı yaparım. Onca beklemeye değecek not alması yeterli.

      Sil
  5. 5 sen aöf okudum ama hiç kuyrukta beklemedim , şehir önemli bence , tekirdağdaydım ben :)geçmiş olsun diyelim. en nefret ettiğim şeydir beklemek :)Çok sinir bozucu iyi ki arkadaşınla gitmişsin :)Keşke kitap alsaydın yanına , az sayfalı iki kitap biterdi valla:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında kiatbım vardı 300 sayfalık. Ellerim çok üşüdüğü için 58 sayfa okuyabildim. Yanımda eldiven olaydı bir nebze daha okunurdu.

      Sil
  6. Bugün ofisten arkadaşım sabahtan gitti büroya, yarım saat bekledim hiç ilerlemedi dedi, geri döndü. Yarın sınava alınır mı bilemiyorum.
    Bende sınava gireceğim yarın, umarım iyi geçer herkesin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizim sırayı göreydi kesin kalpten giderdi. Daha önce sınava giriş belgesi aldıysanız sorun olmaz diye düşünüyorum. Onca sıra beklediği halde kimliği gelmeyenlerde vardı. Onlara kağıt verdiler. Biz daha önce almamıştık. Arkadaşın vardı ama bir daha gelip kimlik almak istemediği için bekledi.
      Sınavınızda başarılar.

      Sil

Sizden alalım bir fikir....