23 Ocak 2013 Çarşamba

Hint filmleri

Hint filmi deyince hepinizin aklına rengaren kıyafetler, olur olmadık yerlerde dans eden insanlar geldiğini biliyorum. Biliyorum çünkü benim aklıma da onlar geliyor. Hele geçenlerde izlediğim bir film var ki komedi dalında ödül alır o derece saçma dans ve dövüş sahneleri var idi. Neyde ben aklınızdaki Hint filmlerine  farklı bir bakış acısı getireceğim (dersiniz filmi ben çektim :p ).

İlk filmimiz Black

Belirtmeden edemeyeceğim tek bir kare dans sahnesi yok. Yıllar önce salya sümük ağlayarak izlemiştim. Ağlamaktan başım ağrıyınca arkadaşta izleyip ağlamasın diye filmi silmiştim (  arkadaşın bilgisayarında kayıtlı idi ). Yok ben ağlamayı seviyorum diyorsanız muhakkak izleyin.
Film konusunu soracak olursanız; kızımız görme ve işitme engelli. Sekiz yaşında iken öğretmeni ile tanışan kızımı öğretmenin azmi ile üniversiteye kadar geliyor. Konu bundan ibaret olsa da muhakkak izleyin. Son sahnesi ayrı bir ağlatıyor.


İkinci filmimizde; Udaan 


Bu filmi izleyeli birkaç gün oluyor. Depresif bir şekilde film izlerken ablam geldi. Dram izleyene kadar çamdan bak  daha beter dramlar görürsün dedi. Haklı ama ben ısrarla filden göreceğim :) 
Liseye giden oğlumuz. Okuldan atılır ve 8 yıldır görmediği babasının yanına döner. Babasının sert otoriter yapısı ve varlığından bile haberi olmadığı 6 yaşındaki kardeşi ile yeni bir hayata alışma sürecini anlatıyor. 
Filmin sonu umduğum gibi çıkmadı. Sonra kendimi teselli ettim. Zaten mutlu sonla bitse beğenmez saçma bulurdun diye. Aslında mutlu son gibi bitti (gibi ne ya).

Verdiğim linklerden detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz. 

İki filmi de izleyin. 

Esenkalın. 

3 yorum:

  1. Black Özel eğitim alanında buda bir filmdir. Udan da etkileyici. Bunların yanına;

    *Taare Zameen Par i katabilirsiniz (Black'a yakındır)

    *3 Idiots da izlenilmesi gereken filmler arasındadır.

    *my name is khan 'da Otistik bir yetişini anlatmakta

    Bunlar da benim tavsiyelerim olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Taare Zameen Par'ı ve 3 Idiot izledim. 3 idiot favori filmim desem yeri :) My name is khan 'ı bilmiyordum. en kısa zamanda izlelerim. Teşekkür ederim.

      Sil
  2. Benim adım khan var ve de Pi'nin Yaşamı ikisi de muhteşemdi bana göre...

    YanıtlaSil

Sizden alalım bir fikir....