31 Ocak 2014 Cuma

Çiçekler


Fark ettim de uzun zamandır bloga uğramıyorum. Çok meşgulüm ondan diye cümle kurmak isterdim ama meşgul falan değilim. Boşluk çok ne yapsam şaşırdım o yüzden yani. 
2 hafta abimde kaldım. Bir haftadır da evdeyim. Abimde kaldığım süre zarfında ince ince üç adet kitap okudum. Toplamda 600 sayfadan fazladır. Ne oldu ise bir haftadır okuyamıyorum. Okumuş olduğum Oblomov'un tembelliği bana mı geçti ne :) Yada yegenin ahı falan mı tuttu. Benim elimden kitap düşmedi desem yeri çocuğu bıraksam  sabahtan akşama kadar maç izleyecek. Çocuk bir sayfa kitap okuyor kaç sayfa kaldığını hesaplıyor, birde halası kaç sayfa okumuş onu kıyaslıyor. Kitaptan sıkılıyor maç izliyor. Sorun bana Galatasaray- Gaziantep sporun son 10 yılın maç durumunu söyleyeyim. Programı 3 defa izledik!
Akşamları da bol bol dizi izledim. Son bir kaç senenin tv izleme süresini 2 haftada yaptım. İzlemediğim dizi kaldımı bilmem. Karadeniz dizilerine baktım, ne dram öyle ya. Harun öldü mü, kaldı mı? Emine Nihan'ı görünce ( tersi de olabilir)  tepkisi ne oldu? Artık bunları merak ediyorum sevgili okur :)
TV izlerken de başlamış olduğum etamin masa örtüsünü işledim. Bitti sayılır, kenar düzeltmeleri kaldı. Ütüleyip ondan sonra resmini çekeceğim. Ütüsüz etaminlerim nette imzam olmuş (kuzen ütüsüz olmalarından benim olduğunu anlamış mış ) o yüzden ütülenmeyi bekliyor. 
Galiba bunları yazmak için gelmemiştim. 
Yazmayı, konuşmayı çok fena özlemişim. Ne saçmalarsam katlanacaksınız artık. 

Geçen gün Eminönünden madonoz ( maydanoz değil tamam mı)  tohumu alıyordum  kaktüslerede bakayım dedim. Ezük müzük kaktüsler 3,5 normal parmak kadar olanlar 7 lira. Madem  A101'e kaktüs gelecek almayayım dedim. Sokağımda A101 var ama hiç gitmiyorum. Onun yerine çubuk tarcının nasıl bir şey olduğunu bilmeyen elemanın yerine gidiyorum. Neyse saat kurmuşum (ayıptır söylemesi onlara kadar uyuyorum da) erkenden gidip kaktüs bakaçağım.  Saat çaldı baktım hava soğuk kim kalkacak bir kaktüs için. 


Ablam işe gitmeden gidip bakmış üç adet almış, pinti ( ben gitsem her çeşitten toplardım). Birini de halama vermiş, halamdan aşkın gözyaşlarını almış. Halam daha öncede bu çiçekten vermişti yazın kuşlar yedi onu. 


Kitaplıkta önceden var olan kaktüsleri kaldırmam gerektiği yönünde uyarı aldım. 
Çok çirkinlermiş, hiç de bile. 
Az kalsın kahveyi taşırıyordum. İşim güçüm var, meşgulüm ben gidiyom esenkalın.

5 yorum:

  1. bu haksızlık bize gönderdiğiniz çok çirkin akşam çok iltifat ettim beğendim dedim ama vazgeçtim beğenmedim hiç daha güzel kaktüs istiyorumm (en çok sevdiğin kuzenin) çok pisliğim biliyorum seni de çok seviyorumm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Safinazim ayrı düştük ya. Yoksa ben senin dogum gününe ne güzel şeyler yapardım. Nasıl atıyom ama :)

      Sil
  2. çok güzel bir post bu :) çok güldüm, hemen ben de alıyım şu kaktüslerden...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okuyanların yüzü gülsün diye yazdim zaten ;) kaktus kalmamış olabilir, bugün gittim bir adet kalmıştı.

      Sil
  3. Çok keyifli bir yazı olmuş :) ayrıca kaktüsler çok güzeller bence çok severim :)

    YanıtlaSil

Sizden alalım bir fikir....