10 Şubat 2014 Pazartesi

Birlikte Okuyoruz

Blog aleminin en güzel yanı bir kitabı yada yazarı aynı anda okumak. Eskiden bazı kitapları kuzeninle birlikte okurduk. Birlikte okumaktan kasıt aynı anda kitaba başlamak olsa da bizimkisi biraz farklı. Sesli olarak bir kaç sayfada bir dönüşümlü okumak. Kuzenim tane tane okur, bense hızlı hızlı. Bir an önce ilerleyip neler olduğunu bilmeliyim. 

Birlikte okumak denince aklınıza pek çok farklı grup gelebilir. Pınarın düzenlemiş olduğu  okuma şenliği, yazar ayları bunlardan biri. 

Yazar aylarına uzun zamandır katılmıyordum. Bu ay Gabriel Marquez okunuyor. Uzun zaman önce yüzyıllık yanlızlığa başlamış yarım bırakmıştım. Bu ay kitabı okumaya karar verdim. 


İkinci okuma etkinliğide Elife den, Daha önce Sibel Eraslan'ın Sıret-i Meryem adlı kitabını dili ağır olduğu için yarım bırakmıştım. Beraber başlasak mı diye bir teklifte bulundum. Sevgili elife etkinliğe çevirmiş. Şimdilik 5 kişiyiz. Katılmak isterseniz tık tık


Şuan elimde Fuat Sezgin Bilim Tarihi Sohbetleri var. İnce olduğu için hafta sonu bitiririm sanıyordum ama olmadı. Hz. Meryem ile ikisini bir okuyacağım ardından Yüzyıllık yanlıklık gelecek. Bir aksilik çıkmazsa tabi ki.
Benden bu kadar esenkalın efendim. 


7 yorum:

  1. Okuma etkinlikleri gerçekten çok güzel...Ben blog dünyasına geç katıldığım için Kış Okuma Şenliğinden ocak ayında haberim olmuştu, yine de bir liste hazırlayıp marta kadar yetiştirebileceğimi sanmıştım, sağolsın Pınar da beni listeye eklemişti, ama araya bir şeyler girdi ve ben hedefi tutturmaktan çok uzak kaldım ve bir daha ki şenliğe inşallah dedim...yine de okumaya devam ediyorum :)
    Bir daha ki etkinlik kitabınız elimde okunmayı bekleyenlerden biri olursa size katılırım ben de :))
    sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tamamlanmasada önemli olan etkinliğe katılıp yeni kitaplar, bloglar tanımak.

      Sil
  2. Kitap Üzerine adlı etkinlikteki soruları cevapladığın için çok teşekkür ederim.
    Blogumda cevaplarını ve teşekkürlerimi paylaştım
    Bu arada Siret-i Meryem çok iyi gidiyor
    97. sayfaya geldim bile
    Sen kaçıncı sayfadasın?
    Kitap fotoğrafını da gönderirsen okuma soframızı senin kurduğundan bahsedeceğim bir post hazırlayacağım yarın için
    ( ne çok şey istiyorum senden) :)
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  3. Ititaf ediyorum siz yorum bırakana kadar kitaba bakamadım. Hemen arayı kapatmaya çalışacağım :(

    YanıtlaSil
  4. Z.Hanım ve Evin delisi de üç beş sayfa okumuşlar daha
    Ben bitirince size anlatırım artık :)

    YanıtlaSil
  5. Evet bir kitabı aynı anda okuyup üzerine sohbet etmek gerçekten çok keyifli. Bizde zaman zaman yapıyoruz arkadaşlarımla bu etkinliği. Şu ara elimde yarım kitaplarım var ama belki bir ara bende katılırım size neden olmasın ; ) Sevgiyle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benimde elimde başlayıp bıraktığım koca bir liste var. Etkinlik bahanesi ile güzelce okunuyorlar. Sizde benim gibi duygu sömürüsü yapın istediğiniz kitabı birlikte okuyalım :)

      Sil

Sizden alalım bir fikir....