26 Eylül 2012 Çarşamba

İki günlük iş maceram

Onca süre bekledikten sonra işe girdim diye seviniyordum ama sevincim kursağımda kaldı.
8 de gitmeme gereken işe 9 da gidince olmuyor tabi ki. İş verene hak veriyorum bende. İlk gün saf saf bakındım. İkinci gün kahvaltılık paketlemek mi dersiniz, kabak patlıcan saymamı dersiniz yapmamam gereken işleri de yaptım ama daha aktif olmam gerekiyormuş. Acaba patates, soğanmı soymamı beklediler.

Sabah kardeşimle ablam ne işin var sekizde iş de. Mühendisler geç gider, erkenden atlama sokaklara diye fikir yürütüyordular akşam işsizim dedim.
İki gün olsa da kendimi alıştırmıştım. Üzüldüm.

İşten çıktım yeni keşfettiğim sahaflara gittim. Kendimi mutlu ettim (Resim yüklemeye vaktim yok).

Akşam kardeşim mutfağa gelmiş ''kül kedisi yine mutfağa girmişsin'' dedi. Evde durmama o kadar alışmış ki erken çıkıp, geç gelmemi yadırgamış. Acımış bana haftalardır etek alacağım koltuk çık diye başının etini yiyordum, tamam dedi ( güvenmiyorum ama neyse).  3 gün şehir dışında olacak dönünce başının etini yerim.

Annem uzun süredir memlekette idi cumartesi döndü. Beraber kalamadık. İşsizim deyince '' iki gün ne güzel sessizdi ev'' dedi. Bende '' İki aydır bende sessiz oturuyordum'' diyerek den asi evlat görevini yerine getirmiş oldum :(  Annem yine iyi, kavga gürültü anlaşırız dedi. Şuan balkona çıkmış, sakın eve girme ( kalabalığa tahammül edemiyorum) temizlik yapacağım dedim ama oturuyorum.

Neyse ev kızının güncesi bu kadar kalkıp makinayı çalıştırayım.

Kalın sağlıcakla.

7 yorum:

  1. kısa sürmüş iş hayatın. uzun uzun yıllar, güzel bir ortamda çalışabileceğin iyi bir iş diliyorum sana:)
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  2. aman işlerin zaten kısa sürelisi makbul boşver :)

    YanıtlaSil
  3. ihşallah allah gönlüne göre iş verir kısa sürede.

    YanıtlaSil
  4. o kadar iyi anlıyorum ki seni geçen haftalarda bende böyle bir deneyim yaşadım.O kadar hevesliydim ki ilk gün, ama iki ve üçüncü gün saygısız bir ortam olması bitirmeme sebep oldu..İnsan gibi değer görebileceğin, statünün farkına varabilen bir yer bulmak çok zor bu memlekette..Neyse kendime de sana da bol şans diliyorum..Umut dünyası napçan işte :))

    YanıtlaSil
  5. CANIM HER ŞEYDE VARDIR BİR HAYIR DEMEKKİ SEN EV KIZI OLARAK LAZIMSIN BİZE
    İŞ HAYATINDA SENİN KIYMETİNİ ANLAMAMIŞLAR
    NLARIN KAYBI
    HAYIRLI AKŞAMLAR
    ALLAHA EMANET OL

    YanıtlaSil
  6. Boşver bebeğim, ben sana hep ne diyordum, yemek firmalarında çalışılmaz diye.Şimdi bu sözümü evimizin dışaına çıkarıp vatana millete sunuyoruz.Al "kiro firmalar, yemek şirketi imiş peh.Yemekhanenin başında cebi paralı aşçısı olanı...Dün döner pişiriyordur eminim atletiyle bugün pilavı başkasına yaptırıyo kendisi kolileri taşıyo...Yanlış anlaşılmasın çalışmak koli taşımak ta olabilir, döner yapmak bi yerde kültür tanıtımı da olabiliyor.Ama 6 yıl okumuş bir insana "bize ne katabilirsiniz, bizim görmediğimiz sizin görebileceğiniz bişey var mıdır?vardır mutlaka,teknik olarak bişeyler katmanızı bekliyoruz" demesi gerekir.Zorunlu olarak mühendis çalıştırıyor adamlar.Bu pozisyon için düşüncesi "bi tek diploma duvarda asılacak diye onca para verilir mi?.Aslında sürücü belgesi bir erkek eleman alsak hem dağıtıma hem tahsilata gitse fena da olmaz dı haaa?"dır.
    Ay sevgili Şükü ve karileri, ne yumrular varmış bendeeee.Kıro patronlar yaklaşmasın:)...(ablası)

    YanıtlaSil
  7. Güzel yorumlarınız ve ilginiz için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil

Sizden alalım bir fikir....