24 Ocak 2015 Cumartesi

kargo heyecanı

Allahım ne mutlu bana küçük şeylerden mutlu olabiliyorum :)
Yeni yıl gelmeden ablam derin tarihe abone olmuştu.  Derginin gelmesi biraz gecikti.  ilgili kişileri arayınca iki dergiyide anında gönderdiler.  Ablam dergiye babam için abone olmuştu. Babama sordum derginin ekini kullanmayaçağını söyledi.  
Takip edenler bilir derginin eki Osmanlıca ajanda.


Benden ajandaya el koydum.
Ablamla aramızda ajanda/not defteri muhabbeti döner durur. İstisnasız tüm ajandalarında gözüm vardır.  
"Ajandaya kitap notlarını yazacağım" dedim. Ablamda yazabilirmiş. "Ama ben osmanlıca yazacağım" dedim. "Olabilir" dedi ve ajanda bana kaldı. 
Osmanlıcayı benim yazmamı beklemiyorsunuz di mi? Netten baktım,  çeviri yaptım :)


Ilk etapta ajandaya sol taraftan başladım baktım ay kısmına aralık yazıyor ( o kadarını okuyabiliyorum ) döndüm sağ yüzünden yazdım.  Tarih attım adımı yazdım.  Adımı beğenmedim tekrar yazdım. 
Ablam gelmeden bir kaç sayfaya da not yazdım.  Ajanda kesin benim :)
Ikinci kargo babil.com dan. Menekşe abla Salih Suruç'un kitabını alacakmış ablamdan rica etmiş bende yanına kendi istediğim kitabı ilave ettim.


Salih Suruç'un efendimizi anlattığı iki ciltlik kitabı daha önce okumuştum,  tavsiye ederim. Ibn batutanın seyehatnamesi uzun zamandır aklımda idi, ablam almış oldu.
Netten sipariş listesi hazırlıyoruz. Baktık kitap 26 lira, benzer kitap 12 lira. Diğer yayın evinde batutanın  efsanevi yolculuğu yazıyor. Ablam " bak bunu al efsanevi diyor, senin kitapta efsane yok cok sıkıcı" amaç ucuza kaçmak.  O zaman kitap yudundan vazgeçip babil.com a baktık. Bir iki lira fark ediyor. Bizde babil den sipariş verdik. Salı günü sipariş verdik cumartesi geldi. Biraz geç geldi. Kitap yurduna nazaran daha düzgün paket yapıldığı için geç gelmesi gözüme batmadı. 
Şimdi Osmanlıcamı çalışsam kitap mı okusam?

3 yorum:

  1. Sizi yeni keşfettim ve takibe aldım. Bana da beklerim beğeniceğinizi umuyorum. sevgiler....
    http://ciziyorumdikiyorum.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  2. Ajandaya ben de el koydum da Türkçe yazarsam şükrederim :) Güzel günlerde kullanın , keyifli okumalar kitap için de :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ajandanın kenarlarında guzel sözler yazıyor. Ben okuyamadım menekşe abla okuyup Türkçelerini yanına yazdı.

      Sil

Sizden alalım bir fikir....