9 Şubat 2016 Salı

Resim yapma çabalarım

"Resimsiz yaşayamam" diye bir cümle kuramasamda  kendimi bildim bileli resim yapmayı sevmişimdir. Sağa sola çiçek böcek çizeceğime bir kursa gitme kararı vermem de bir iki sene önce idi. Kayıtların süresi geçmiş, kayıt dolmuş, yedeklere kalınmış derken bu sene kursa başlayabildim.
Başladım başlamasınada yetenek sıfır.  "A resime yeteneğin mi var?" tepkisine "Yetenek yok, heves var" demek zorunda kalıyorum. 
 Sınıfın seviyesine göre biraz gerilerde olunca sınıf arkadaşlarım gibi masrafada girmiyorum. Hele bir öğrenelim o vakit alırım deyip ortalama ürünler alıyorum.  
Bu yazıdaki amaç ortalama bir ürün neymiş, ne kadarmış onu paylaşmak.  Belki birileri beni aydınlatır,  bunlar ortalama değil falan der :)
Öncelikle resim kâğıtlarını tek tek de alabilirsiniz ama defter almak daha ekonomik. Ben biri büyük diğeri orta boy 3. defterimi aldım. 


Renkli kağıtları ilk etapta 3 renk almamız yeterli idi daha sonra gözümüzün duyduğu kadar aldık.  Benim gözüm üstteki kadar doydu arkadaş her rengi topladı.  Gelelim Canson kağıtlar ne kadarmış. Inkılap kirtasiyede 1,25 tl, Hakikatte 95 kuruş. 


Kalem olarak ilk olarak Faber Caster'in üstteki mavi kalemleri aldım.  Öğretmen kaliteli olmadığını söyleyince ve bende kalemleri kaybedince ( kalemlerim kaybolunca tüm malzememi etiketledim) yerine Lyra'nın setini aldım.  Seti 24,50 tl aldım.  Gerekli mi derseniz benim için hayır. Biz sadece 2B den başlayıp 3B, 4B, 5B kullanıyoruz. Setin içinde F, H ve H serisi var. İstediğim kalemler için tekrar kalem aldım.  Fatih'in üstteki yeşil kalemi Fabere göre iyi olsada yeterli değil.  O yüzden Lyra'nın dereceli kalemlerinden aldım.  Yerine göre tane fiyatı 1,75 - 3 arası değişiyor. 
Füzen ve sanguine kalemlerini kullanmadım. Hamur silgiyide pek kullanmadım
Toz pastellerde 12 tl. Kendisi ilgi alanıma girmedi.
Bu yazıyı yazmama sebep olan kuruboyalar gelirsek.


Metelik kuruboyalar merak ediyordum. Kayık yaparım diye hemen aldım. 
Faber Caster'in beyaz kalemi 4,95 ( 5 değil yani :) ) diğer kalemler  Lest 3,95 tl.  
Bu kalemler Fatih inkilaptan alındığı için biraz pahalı. 


Bu kalemler lyra aquarell serisinden.  Sınıfın tecrübeli kişileri sulu kuru kalem almamızı tavsiye etti. Yeri gelince ıslatıp sulu boya gibi kullanabiliyoruz. Yani kullanan kullanıyor, benim gibilerde resmi murdar ediyor :)
 Bu kalemlerin teki 2,75 olarak hakikatin Çagaloğlu şubesinden aldık.  Arkadaş tüm kırtasiyeyi topladı ben 20 lirayı aşmayacağım dedim kendimi durdurdum.


Şimdilik bu kadar yeterli, sanatsal çizimler yapmaya başlarsam duruma göre bir şeyler alırım.  
Bunca laftan sonra bir iki resim paylaşmadan olmaz di mi?
 Ara dönem ödevi çorba kepçesi çizecektik. Internette pek fazla örnek yoktu. Bende normal resimden çizdim.


Cumartesi günü ders var bakalım nerelerde hata yapmışım. 
Benden bu kadar, Allaha emanet olun.





4 yorum:

  1. kepçeler güzel olmuş :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Bende en üsttekini beğendim.

      Sil
  2. ne güzel bilgi oldu bu malzeme için. bak ne dicem. inan bana yetenek diye bir şey yok çok istemek var. istersen yaparsın. yetenek sözü bir bahane sadece :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende öyle diyorum, "sen iste yeter" kursa gidip sınıfdaki başarılı öğrencileri görünce tüm gaza getiren cümleler uçup gidiyor :)

      Sil

Sizden alalım bir fikir....