6 Haziran 2012 Çarşamba

Mutlu mutsuz arası

İşsiz bir kimya mühendisi olarak pek çok gıda mühendisliği iş ilanlarına da başvuruyor ve bunlardan birisini olmasını çok istiyorum.
Yönetmelikler nelerdir ne yapmak gerek bilmediğimden gıda mühendisi arkadaşlara sorayım dedim. Gülşah abla ile konuşurken benim arkadaşım var oda da yönetici konumunda o sana yardım eder bilgi verir diyerek arkadaşını aradı. Bende tam başladım soruyordum ki hatun anında kızdı mümkünse gıda iş ilanlarına başvurmamalı imişim. Neden gıdacıların önünü kapatacakmışım gibi. Ben de şaşkın bir vaziyette ''hı hı anladım'' diyordum ki daha fazla ilerlemeden '' Gülşah'ı telefona alabilir miyim'' diyerek güzide sohbetimizi yarım bıraktı.
Kendim üzüldüm ayrı benim yüzümden Gülşah abla da üzüldü. Benim iyiliğimi düşünürken tam tersi oldu. Ayrıldıktan sonra da aradı canım ablam ya.
Mutsuz bir şekilde eve geldim, kimyacı olup gıda da çalışmış arkadaşımla görüştüm biraz moral verdi. Ablamda iş hayatında bu tarz şeylerin normal olduğunu söyledi.
Moralim bozuldu ama paylaşacak teselli edecek arkadaşlarım, ablalarım var en azından. Hatun kendi derdine yansın.

Benden o kadar vesselam


2 yorum:

  1. ben sana söylemiştim her işe sazan gibi atlama diye:) sen bide çevre mühendislerinin işine göz diktiğini söylede tam olsun;) bu iki meslek odası birleşip seni kara listeye alsınlar artık:D

    YanıtlaSil
  2. Olur lalecim seni mi kıracağım. Çevre mühendisliğine de başlarım :)

    YanıtlaSil

Sizden alalım bir fikir....