12 Ağustos 2012 Pazar

15 yıl sonrası mimi


Yasemin kokulu hayat beni mimlemiş. ilk mimi 2 ay sonra cevapmamış olmanın mahcupluğu ile hemen cevaplamak istiyorum.


15 yıl sonraki hayallerim. 


Mesleğimle ilgili olarak kendimi geliştirmiş, güzel yerlere gelmiş. Ama uzun süreli çalışmayı düşünmeyen bir anne :P (hiç gülesim yoktu). Kızları (2 kız, 1 oğlan ) ile birlikte denize nazır bahçeli, geniş balkonlu ( hem geniş balkon hemde bahçe alçak dala konamadım ) evde mutlu mesut yaşıyor (baba bol bol seyahata çıkabilir, çok görüşmesek de olur). Tek dertleri emekli olduktan sonra ne tarz etkinlikler yapacaklarına karar vermek. Biri der çömlek yapalım, biri der resim yapalım. Yaz tatillerinde karavanla zaten geziliyor. Oğlanda bahçenin bir köşesinde ağaç evinde ( ağaç ev çocukluk hayalimdi) kuzenleri ile oynasın. Yazık çocuklar anneanne, babaanne olmadan büyümesinler, onlarla birlikte oturalım ama her işime karışmasınlar. Dede olsun mu bilemedim şimdi, anaları dede nedir bilmediği için burası biraz olmadı ( diğer yerler oldu yani ).


15 yıl sonraki  gerçekler  :)



mutsuz, sıkıcı bir iş. Nihayet küçük ablamı evlenmeye ikna etmişiz. Büyük ablamla birlikte yaşıyoruz. Hep güzel bir bahçemiz olsun diye hayal kuruyoruz ama faaliyete geçmiyoruz. Ablamın çiçekleri hep kuruyor, kurumayanlar camdan düşüyor falan. Bende yeni yemek deneyeceğim diye halen daha güzel yemek yapmayı beceremeyen biri olarak, bayramlarda yeğenlerin gelmesin beklerim. Hatta şeker, çikolata reklamlarında beni oynatsınlar. Yalnız sefil hala diye :)  Ha bide kedi köpek alsak mı diye kararsızız. Şimdi ölünce kokup çevreyi rahatsız etmeyelim. Bir ses bir işaret verir minik dostumuz. 



şimdi kimleri minlesem? semacım çok sık yazmadığını bildiğim için rahatsız etmiyorum, sandukam ve asabi bakire galiba sizi rahatsız edebilirim :)



kalın sağlıcakla 


6 yorum:

  1. ya önümüzdeki 2 yıla bakınca sıkıntı stres oldum kendi hayatımda heleki 15 yıl sonrasını düşünmek bile istemiyorum..Allah yolumuzu açık etsin inş.. :) bu arada böyle bi mimden beni kurtardığın için çok teşekkür ederim. ;)

    YanıtlaSil
  2. Sanırım duygularınızı şiirsel bir dille Z. Osman SABA en güzel şekilde ifade etmiş.

    BİR YER DÜŞÜNÜYORUM
    Bir yer düşünüyorum, yemyeşil,
    Bilmem, neresinde yurdun?
    Bir ev, günlük güneşlik,
    Çiçekler içinde memnun.
    Bahçe kapısına varmadan daha,
    Baygın kokusu ıhlamurun,
    Gölgesinde bir sıra, der gibi;
    — Oturun!
    Haydi çocuklar haydi,
    Salıncakları kurun!
    Başka dallarsa, eğilmiş;
    — Yemişlerimizden buyurun!
    Rüzgar esmez, konuşur;
    — Uçurtmalar uçun, çamaşırlar kuruyun.
    Mutlu olun, yaşayın,
    Ana, baba evlat, torun.

    Güzel günlere ulaşmanız dileğiyle...

    YanıtlaSil
  3. :)) bence hayallerın cok guzel umarımkı gercek olur,mımı cevapladığın ıcınde tesekkur ederım sevgıler:)

    YanıtlaSil
  4. 15 yıl sonra....
    şimdi mesleğim elimde bakıyorum etrafa pek birşey göremesemde .hep ilgi alanıma yöneldiğim için şimdi ise çok sıkılıyorum.hayata mutsuz elverişsiz kurak gözlerle bakıyorum.. hemşire olmak aslında çok iyi bir fikirdi.çok mutlu olacağımı,sanki mesleğimi çok iyi yapacakmışım gibi bir his uyandı bende ve şmidi 15 yıl sonra meselğimi elime aldım.hemşire diploması...yeteğim bu alanda olmadığım için hiçbirşey yapamıyor,sadece oturup hemşire arkadaşlarımı izliyorum.kendim birisini hep felç etme dugusuyla yaşıyorum.çok mutsuzum......(devamı sizde)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En güzel işte, hobiler vakit ayırma vakti gelmiş de geçiyor. Bir yerlerden başlayın devamıda gelir.

      Sil

Sizden alalım bir fikir....