22 Mart 2014 Cumartesi

Etamin Seccade 2

Tamam etamin işlemek insanı rahatlatıyor ama bukadarı da fazla. Daha önce masa örtüsü işlediğimi söylemiştim. Bitirdiğimi sanıyordum ama yapraklar iki sıra olacakmış,  tekrar elime almam gerekiyor. Neyse efendim etamin işlediği duyanlardan seccade talepleri olunca kırmayayım dedim. Ilk seccade ne oldu, kermes oldu mu bilmiyorum. Ikinci seccade de kuzen için yapıldı.  Örnek aynı kişiden geldi. Arkadaşın etamin seccade koleksiyonu olsa bu kadar olur. Yalnız renk uyumları konusunda hem fikir olamadık. 


Morlar maviler benim favori rengim. Güzel bir seçim yapmış olmalıyım ki abimin eşi bile beğendim.  Kendisi renk uyumlarımdan dolayı boşuna yorulduğumu söyler her daim.


Krem etaminden sıkılmış olsamda renk uyumu açısından krem en uygun renk. 

  
Örnekte değişiklik yaptım. Ortanın çıkış yerleri birbirini tutmuyordu. Benimki de sade oldu gerçi.  Yaprakların yerlerini belirlemek için bir kaç defa sökmen gerekti. O kadar sıkıldım ki daha fazla yaprak ilave etmedim. 


Lale modelini severek işlesemde seccadeden daha ziyade  masa örtüsü daha uygun olur. Örnek çıkarmak isteyenler için  yakın çekim yapıyorum.  
Uzun zaman elime iğne almam artık.  Seccade işleyeceğim  diye kendimi paraladım. Birazda kitap okuyayım.  
Benden bu kadar esenkalın efendim.

8 yorum:

Sizden alalım bir fikir....