22 Nisan 2014 Salı

Insan ve Şeytan - Samiha Ayverdi

En son okuduğun iki kitapta beni zorladığı için bu kitaba başlarken tereddütlerim vardı.  Genel olarak Samiha Ayverdi nin dili ağır üzerine zorla okuma eklenince bitiremem sandım. 

Kitabın dili tahminimden daha rahattı bir çırpıda bitti. 


Kitabı okurken kelime dağarcığımın ne kadar sınırlı olduğunu gördüm.  

 Bığâne ilgisiz demekmiş. Diyerek bilmediğim kelimeleri sizinle paylaşacaktım. Bir baktım Türkçe karekterleri olmayan tablet kullanıyorum. Bığâne'nin ı'si şapkalı olacak ama yazamadım.  Sırf teknolojinin yüzünden canım bilgi birikimimi sizinle paylaşamıyorum.

Şebeklik yaptığıma bakmayın,  durum içler acısı. 
Efendim ben rezil durumumu bir nebze düzeltmek için kitap okumaya gidiyorum. Siz kalın sağlıcakla.  Kitabı soracak olursanız güzeldi,  okuyun efendim.
Esenkalın.  

2 yorum:

  1. bîğâne Allah aşkına nasıl okunur ki zaten :)))

    YanıtlaSil
  2. hem üslup edinmek hem yeni (daha doğrusu eski) sözcükler öğrenmek için harika bir kitap. Tasavvuf penceresinden okunmalı bu kitap. Mürşidin müride verdiği öğütler olarak yorumlanmalı hikaye. Altı çizilicek çok yer var. İsmet karakterinin duruşu beni çok etkiledi. Açıkçası tüm kitap beni etkiledi. Tavsiye ederim. Dili ağır bir kitap değil, anlaşılır bir dili var ancak hazmetmesi ağır olabilir. Daha doğrusu ağırlığı, kişinin nispetinde değişiyor. Her sayfanın altında bilinmeyen sözcüklerin kısa bir izahı olduğu için akıcılık bozulmadan okunuyor.

    YanıtlaSil

Sizden alalım bir fikir....