10 Mart 2017 Cuma

Düğün Evi - Necip Mahfuz

Yazarın üçüncü kitabı ile karşınızdayım. İlk iki kitabı pek beğendiğim söylenemez. Üçüncüye bir şeyler beğenirim artık diyerek kitaba başladım. Hikaye genel olarak itici gelmedi ama anlatım tarzını beğenmedim.



Olay 4 kişi tarafından anlatılıyor. Aynı hikayeleri farklı kişilerin ağzından aktarıldığı pek çok kitap okudum. İlkinde olay anlatılır, sonrakilerde kişilerin olay hakkındaki fikirlerini okuruz. Mantık budur ama bu kitap farklı, aynı diyalogları tekrar tekrar okuyoruz. O kişinin diyaloglar dışında iç sesi  duysak fena olmazdı.


Altını çizdiğim üç beş satırdan başka da bir şey beğenmedim.
Özet yapmak gerekirse yazarı pek sevemedim. Tekrar bir kitap okumak istersem eminim yıllar sonra emanet bir kitap olur. Tutup da bir kitabını satın almam.

Yazarın daha önce okuduğum kitapları;

Midak Sokağı
Yağmurdan Aşk



Sahaflardan aldığım kitaplardan bir tane daha okumuş oldum.

Benden bu kadar, esenkalın.


10 yorum:

  1. Necip Mahfuz kitaplarım var bir kaç tane, henüz sıra gelmedi. Ama dilinin bu yönünü daha önce de duydum ve çok cesaret edemedim başlamaya. sıkılırım ve sevmem mi acaba diye düşündüm :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okuyanların çoğu beğenerek okuyor, tek beğenmeyen benim galiba. Sizde okuyun karar verin.

      Sil
  2. Necip Mahfuz 'dan sadece bir kitap okudum bana da çok yeterli gelmemişti diye hatırlıyorm , ya da o efsanevi anlatımı bulamamıştım , Nobel'li olmasa başka kitabını okumayı düşünmem ama bir tane daha okumayı çok istiyorum zira belki de zamanı değildir o zaman diye düşünüyorum :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belki benim içinde zamanı gelmemiştir. Kim bilir belki çok beğenecek okuduğum kitapları tekrar tekrar okuyacağım. Kim bilir :)

      Sil
  3. Bir iki blogger arkadaştan da benzer yorumlar okumuştum, yazarı "temkinli yaklaşılacaklar" listeme ekliyorum o zaman:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belki beğenirsiniz, okumadan bilinmez. Bir deneyin karar verin :)

      Sil
  4. iyi yazar ama okumadım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben 3 kitabını okudum. Yakın bir zamanda başka kitabını okuyacağımı sanmıyorum.

      Sil
  5. Necip Mahfuz'un Dilenci kitabını okumuştum. Çok iyi bulmasam da beğendiğimi söyleyebilirim. Benim bakışıma göre nobellik değildi yani :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nobel neye göre veriliyor anlamış değilim zaten. ''Biz seni şımartacağız yeter ki sen kendi milletini yerden yere vur'' demiş olmalılar ki üç kitapta ta olumlu bir şey görmedim. O kadar mı rezil bir millet bunlar.

      Sil

Sizden alalım bir fikir....