2 Temmuz 2023 Pazar

Film Önerisi 2

 Ritüel - Midsommar 2019


Film görüntüleri gayet güzel.  Başlangıçta karanlık gibi kapalı alanlarda çekilmiş. Kişileri tanımamıza yardımcı oluyor. Daha sonra İsveç dağlarında gayet hoş kostümler içinde film ilerliyor. Sonra nasıl olduysa inanılmaz rahatsız edici bir film dönüşüyor. Film gerilim olarak geçiyor. Gerilin denince aklıma kan gelmiyor daha çok psikolojik olaylar geliyor ama bu onlardan değil. Bol kanlı, iğrenç görüntüleri olan bir filme dönüşüyor. Kimin aklına bir insanın iç organlarını sırtından çıkarmak gelir ki

Görüntüler güzel olsa da izlemeyin boş verin çok çok rahatsız edici. 




Kulübe -  Enter The Nowhere - 2011

Tanıtımda 3 arkadaş ormanda bir kulübede uyanır diyor ama onlar arkadaş değil. Birbirinden farklı karakterlere sahip üç insan bir ormanda uyanırlar. Ormanda çıkmaya çalışırken bunun hiç de kolay olmadığını görürler. Zamanla birbirini tanımaya başlayan bu insanlar ormanda dördüncü bir kişinin olduğunu fark ederler. Dördüncü kişiden birbirlerini korurken de  bu dört insanın birbiri ile kan bağı olduğu anlaşılır. Geçmişi değiştirerek yola devam etme filmi. 

Mantık hataları olsa da küçük dediğimiz olayların bir başkası için ne kadar önemli olduğunu gösteren değişik bir film.

Öldüren Sis  - The Mist

Son ana kadar heyecanın duruklarda olduğu bir film. Bir sis tabakası şehri kaplar ve markette mahsur kalan kişiler üzerinden film ilerler. Dokungaçları olan gizemli yaratık fikri saçma olsa da film sürükleyici. Film ortasına doğru ne oldu da var olmaması gereken varlıklar şehre geldiğini askerlerden öğreniyoruz. Bilim insanlarının paralel evrene kapı açma çalışmalarından kısaca bahsettiler. Hadi kapı açıldı da nasıl engellendi. Bir ateş sıkmayla oluyor muydu?

Cennete  Bilet



1 yorum:

  1. midsommar ın yönetmeni artık en iyiler arasına girdi yeni dönem korku sinemasında, james wang gibi :)

    YanıtlaSil

Sizden alalım bir fikir....