18 Ekim 2012 Perşembe

Yeni kitaplarım

Menekşe abla ile kitaplar konusunda konuşurken evinde kardeşinden kalan kitaplar olduğunu ve sahaflara satmak istediğini söyledi. Bende ikinci el kitapçıların çok az ücret verildiğini takas için  sorduğumu ama yapılmadığını söyledim. Sağolsun menekşe abla o zaman sana vereyim dedi. İki gün sonrada kitapları getirdi.



Eve geldiğim gibi kitaplarımı dökemedim tabi ki :) Halama gidip gece geldik sadece kitaplığa dizdim. Sabaha hazır olsunlar diye.
Sabah kalktığım gibi kitapları ilgime ve yazarlarına göre ayırdım. 


Ahmet Altan mı okuyon diye beni kınayan menekşe ablanın üç adet kitabı ortaya çıktı :) Şimdi fark ettim en uzun gecede bizim köyde var ( İçimizdeki bir yerde var).  Madam Bovary'ı yıllar önce okudum ama hatırlamıyorum. 



Yüreğinin götürdüğü yere git'i yıllar önce okudum beğendim. 
Ayşe Kulin'in bu kitaplarını okumadım. 



İtiraf ediyorum Orhan pamuk okumadım. Üzgünmüyüm, sanmıyorum. Popüler olana karşı antipatim var. Kar hariçindekiler ilgimi çekti en kısa sürede başlayaçağım. Başkasının karısının kapağını beğenmedim. Basit bir kitap izlenimi veriyor. 


Veeeeee iskender pala, geçenlerde cep boyunu almıştım. Aslında kitap-ı Aşk da vardı ama eve gelmeden arkadaşa emanet verdim. 


Bunları pek sevmedim. Aylar sonra okurum. 


Metal fırtına serisi bir zamanlar çok popülerdi, ben okumadım. 


Kitapların ikisinden de var.
Ş.Ç.T'i yıllar önce okumuştum. Efendinin birinci cildini okudum ama ikinci cildini elime alıp bakmadım bile içinde ne var diye. 


Emine şenlik oğlunun kitabını yıllar önce, daha doğrusu lisede iken okumuştum.  
Kişisel gelişim kitaplarını da lise dönemlerinde çok okurdum.
 Fırtınayı ilk defa duydum içeriğine bile bakmadım. 



Genel bakış açısı. 



Şimdilik kitaplığın önüne dizdim. Bir kısmını kuzenime vereceğim. 
Kitapların bir kısmı menekşe ablanınmış. Menekşe abla çok az konuşan birisidir. Altını çizdiği satırlardan menekşe ablanın derinlerinde nasıl bir insan olduğunu çözeçeğim :)

Teşekkürler menekşe abla. Kitap verenlerin çok olsun. Önce mini bordo defterin olsun tabi :) daha sonra kitaplığınız. 

Okuduklarınız var mı? Önceliği hangilerine vermeliyim. 

Keyifli okumalar.


12 yorum:

  1. oooo ne güzel :) keyifli okumalar. Orhan pamuk bende hiç okumadım bu yazıyı okuyunca tekrar hatırladım lisede Kar a başlamıştım ama ödünç aldığım arkadaş 2 gün sonra geri isteyince kaldı çok ilgimi çekmedi demek ki yoksa hırs yapar alıp okurdum :)
    Metal Fırtına , Şu Çılgın Türkler, Efendi 1-2 okuduğum kitaplar Yüreğinin götürdüğü yere Git ve Mavi Saçlı Kız ı okudum gibi ama hiç emin olamadım şaşkınım insan okuduğu kitabı unutur mu unutuyormuş demek ki :(
    kitapların altını bende çiziyorum ve başkaları görmesin diye kimseye vermiyorum :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hırs yapmak :) bende olsam yapardım.
      Emin olun insan okuduğu kitabı unutabiliyor. Bazen ikinci kez okuyunca fark ediyorum. '' A bu satırları hatırladım'' diyorum. Yoksa üçüncü, dördüncü defa mı :) o kadar değil tabi.

      Sil
  2. Metall Fırtına'ları (çıkan bütün kitaplarını) çıktıkları zaman alıp çok beğenerek okumuştum, sonra emanet verdim, taşındık alamadım kaldılar :)Şu Çılgın Türkler'i,Aşk Neyin kısaltması,Ayşe Kulin'leri,Yüreğinin Götürdüğü Yere Git'i,En Uzun Gece'yi,İçimizde Bir Yer'i ,L&M'i okudum,Efendi'ler okunmak için bekliyorlar :) Şu Çılgın Türkler' i saymazsak, bu okuduklarımdan en çok beğendiğim kesinlikle L&M'di benim.

    Kitap veren komşular ne güzel oluyor, ben de atılmaktan kurtarmıştım bir sürü eski kitap :) Keyifli okumalar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elimdeki kitabı bitirdikten sonra bende iskender pala okumayı düşünüyordum. teşekkürler.

      Sil
  3. Oooo ne güzel. Bir kaç yıl önce kayınpederim bana şu eski ansiklopedi kapaklı dünya klasiklerinden oluşan 15 ciltlik bir set vermişti . Yani bana miras olarak bie ev bıraksa bu kadar sevinmezdim:)) kitaplarını güle güle oku canım:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 15 cilt ne demek hemde eski basım. Sizde torunlarınıza bırakırsınız :)

      Sil
  4. oooo bir dünya kitabın olmuş ne güzel:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet saydım incille beraber 28 adet kitabım olmuş.

      Sil
  5. Ne kadar güzel, adına çok sevindim.İçlerinden çoğu, zamanında okuduğum kitaplardır.Hatta Mavi Saçlı Kızı ilkokul 5 ya da 6 sınıfta okumuştum.Hasta bir kızın hayatını anlatıyor.Metal Fırtına serisi sürükleyicidir.Yüreğinin Götürdüğü Yere Git de oldukça iyidir.Başı biraz sıkabilir ama sonra melankolik bir hâl aldırıyor.Turgut Özakman için söylencek çok söz var.Buraya yazmakla bitmez.Çılgın Türkler'den oluşan beş seriyide okudum, tavsiye ederim.Tuna Kiremitçi'ye anti-patikliğim var.İclal Aydın'dan ötürü sanırım :P Bir de kendisi gibi soğuk gelmiştir kitapları. :) Orhan Pamuk konusunda hem fikiriz.:P Unuttuklarım var mı bilmiyorum, oldukça bolca kitap var.Hepsini keyifle okuman dileğiyle. Bu arada Sinan Meydan'ı merak ediyordunuz.Blogda yorumladım, haberiniz olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu çılgın Türkler çok beğenilince ( kendimde dahil) dirilişi hemen okuyayım dedim. Köylüleri küçümsüyor olması okuma yazma bilmeyen cahil insan ne bilir de ne yapabilir mantığından ötürü yarım bıraktık devam etmeyi de düşünmüyorum.
      Çanakkale gezisindeki rehberimizde aynı zihniyette olduğu için bende bir antipati oluşmuş. Ufak bir şeyi bile büyütebiliyorum.

      Sil
  6. Güzel kitaplar var içlerinde :) Keyifli okumalar.

    YanıtlaSil
  7. kitaplar güzel iyi okumalar, sevgiler hayırlı bayramlar

    YanıtlaSil

Sizden alalım bir fikir....