2 Ekim 2012 Salı

Yeni paralarım

Paraları alalı uzun süre oldu ( 2 hafta önce).Yayınlamak yeni aklıma geldi.

 Psikopat hallerimi atlatmış olsam da içimden bir şey yapmak gelmiyor. Macera filmi izleyeyim diyorum, yok seçemiyorum. Kitap okuyayım diyorum, kendimi veremiyorum. Pek çok kitabı başlayıp bıraktım. Başladığım kitapları yazsam kitap listesi olur. 
Yada yazayım da halime gülün bunları mı okuyamadın diye.

Fethin müminler- Ümit Kesmez
Sultanı öldürmek- Ahmet Ümit
Sevda kadınlar- Elfrıede Jelınek
Bir papazın Osmanlı günlüğü- John Covel
Cennet imkansız aşk mümkün - Onur Hinçer
Hac- Paulo Coelho
Kış bahçesi - Kristın Hannah

Listeyi görünce durumum ciddi olduğunu gördüm. Başka zaman üç dört haftada bitireceği kitapları, iki hafta içinde bakıp bırakmışım. Kiminin girişini, kimini ön sözünü okuyabildi. Baktım bu böyle olmuyor. Bir macera okuyayım. 
Uzun süredir almak isteyipde ertelediğim Monte Kristo Kontunu Şirinevler sahaftan almıştım. Beyoğlu sahaflar festivaline gidip daha kalın iki cilt şeklinde görünce keşke biraz daha sabredeydim dedim o ayrı. Neyse konumuza gelelim. Bizim kitaplık küçük olduğu için arka sırada kalan canım kitabı sonradan gördüm ve başlayayım dedim. Sonuç olumlu. Akşam dokuzda başlamış olduğum kitapta 130. sayfaya gelmiş bulunmaktayım. Gayet güzel gidiyor. 



Şimdi asıl konumuza gelelim. Memleketten kuzenim gelmişti. Kardeşi için Beyazıt sahaflardan para koyma albumü alacaktı, gitmişken bende para alayım dedim. Bu aralar sahafların içindeki para satan adama sinir oluyorum. Pahalı satıyor bir şey değil yüzü de sirke satıyor ( benden beter). Bende sahafların girişindeki işportacıdan 12 adet paraya 5 lira vererek aldım.
Türk paralarım vardı ama yedek olsun istedim. 


Bu yabancı paralardan yoktu. Bazıların hangi ülke olduğunu unuttum desem ayıp olur mu :)
Paraların arka yüzü de aşağıda.


Mutlu mesut bir hafta geçirmeniz dileği ile Allah'a emanet olun. 


1 yorum:

Sizden alalım bir fikir....