12 Şubat 2013 Salı

Bu aralar ben


Bu aralar blogumu pek ihmal ettim biliyorum. Gerekli mazaretlerim vardı. Daha önce kursa başladığımı belirtmiştim. İşsiz bir mühendis olarak belki bir umut iş bulurum diye  iş güvenliği uzmanlığı eğitimine katılayım dedim. 

Kardeşim geçen sene gitmişti sınıf arkadaşlarının genç olduğunu söylemişti bende sınıf arkadaşlarımın genç olacağını düşünmüştüm. Sınıfa bir girdim amcamlar sıralanmış. Len ne oluyor işiniz gücünüz var neden gençlerin ününü kapatıyorsunu diyeceğim diyemiyorum. Zaten sekron ve asekron derslerden memnun kalmamıştım çemkireceğim çemkiremiyorum zoraki hanım kız olmaya çalışıyorum, gördüm büyük insanları sinir oldum (okuyanda küçük olduğumu sanacak)  Teknik öğretmenleri hadi anladım çalıştıkları okulun İSG ne bakacaklar da emekli kimya mühendisi amcam bir git ya ne işin var orada. 
Neyse kursdan memmun kaldım mı? İlgilenenlere tavsiye eder miyim onu anlatayım. Bilir kişi miyim ne :)

Çoğu dersimize giren (5 gün) kursun ortaklarından biri olan hocayı pek sevemedim. Ne ders anlatmasını ne şahsını sevdim. Onun dışında gayet iyiydi. Tam alıştım kurs bitti o ayrı dava. 







 Yeni yönetmeliğe göre İSG uzmanları zorunlu olmuş olsa da yönetmelikte acık kalan pek çok nokta var. Eğitime başvuran  kişide çok. İş bulsak bile piyasa değeri çok düşük olacağını düşünüyorum.  
Bol keseden atan hocamıza göre köşeyi dönecekmişiz, yalan. Kardeşim iki yıldır uzmanlık yapıyor hocanın abarttığı kadar kazanmıyor.  Belirli bir eğitimden geçmeyen bir insana iş öğretmek, kurallar koymakta kolay olmayacağına göre sert ve sabırlı yapıya sahip olmak gerek. 
(Otorite kursam bile sabırlı değilimdir).
Neyse kurs sona erdi. Blogumla daha çok ilgileneceğim mi acaba? Kurs son testim pek iç acıcı değildi o yüzden harıl harıl ders çalışmam lazım. Tabi ki bloguma bakacağım yorumlara cevap vereceğim ama izlediğim blogların iki hafta içinde ne yaptıklarına bakabilirmiyim bilemiyorum. Derslerden dolayı kitapta okuyamadım. Yukarıda ki iki kitabı da yarıladım sayılır mı acaba :) Kendimi bahane bulan çocuk gibi hissettim  
Her gün 6 ders görüyorduk akşam gelince çalışacağım diyorum rengarenk kağıtlar çıkarıyorum iki konu çalışıp bırakıyorum. Ders kitaplarını baş ucuma koydum ara ara çalışacağım artık. Benim gittiğim kurs kitap vermedi sadece cd verdi onada bakasım yok. Allahtan kardeşimin gittiği kurs vermişti.  Birde kardeşimden defter yürüttüm turuncu yapraklı çalışmasam olmaz dimi :)




 Ulaşım sorunundaki saçmalıkları artık başka zaman anlatırım. 
Esenkalın, beni özlemeseniz de olur :) 

4 yorum:

  1. Canım Arkadaşım...sen şu sıralar az daha sık dişini,,,sabret inş...şu sınavı hele bir kazan...sonra tüm diğer dertlerine tekrar sardırırsın =)
    Sağlıcakla kal ;)

    YanıtlaSil
  2. kolay gelsin sana . ne mühendisisin diye sorsam?
    sevgiler

    YanıtlaSil

Sizden alalım bir fikir....