13 Eylül 2012 Perşembe

Közlenmiş biber

Radikal kararlar aldım, bundan böyle blogumunn adını ev kızının güncesi olarak değiştireceğim :)

Güllsem mi ağlasam mı bilemiyorum. 1,5 senedir evde oturuyorum sıkıntıdan patlamak üzereyim. Bu arada kendimi ev kızı olma alanında geliştirdim. Biber közledim. Daha doğrusu ablamlar ile közledik.
Ablamlarla ortak arkadaşımız var Menekşe abla, geçen  haftalarda birlikte pazara gidip kırmızı biber aldık. Seçmeyi de bilmiyoruz, sora sora neleri seçmemiz gerektiğini öğrendik. Eve gelip tüm günü 8 kilo biberi közlemekle geçirdik. Menekşe abla '' ev hanımları bir saatte yapıyordur'' diyerek kendimizi küçümsemiş olsa da halam sordum o kadarda değil. Neyse yaptıklarımız bizim aileye az geleceği için tekrar 6 kilo alarak dün akşam közledim, bugünde şişelere doldurdum.

Kırmızı Biber Turşusu Tarifi

Tarife gelince ( 5 kilo için)

1 su bardağı sirke
1 su bardağı yağ
1 çay bardağı tuz
1 çay bardağı şeker
her bir şişe için 4-5 diş sarımsak.
Oluşan sosu eşit miktarda şişelere bölüştürüyoruz.

Bizim fırın küçük o yüzden 5 seferde közledim. Biberleri soyarken çıkan suyu atmadım onuda şişelere bölüştürdüm.

Bir sonraki kışlık malzemem acı sos olacak. Başka önerilerde, tariflere de açığım.

Resim alıntı, bizimkiler uzun uzun oldu.

Kalın sağlıcakla.

2 yorum:

  1. Yorucu olmuştur sanırım.Ellerinize sağlık.Şimdiden afiyet olsun :)

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık...böyle şeyleri öğren öğren...ilerde lazım olur =)))

    YanıtlaSil

Sizden alalım bir fikir....