19 Temmuz 2012 Perşembe

Gül kolonyası


Çiçekleri sevmeyen hatta, gülleri sevmeyen var mıdır acaba? Çocukluğumda kapımızda pembe kocaman bir gülümüz vardı. Tek çeşit olduğu için başkalarının güllerinde gözüm kalırdı. Babannem kuzenimle beni almış, gezmelere gitmişiz. Karşı ki köyde uzak bir akrabamız var Parten Hasan Dayı. Yaşlı beyaz sakallı sıcakkanlı bir amca. Kendi gibi yaşlı eşi ile yaşar sık sık birbirimize gider geliriz. Neyse Hasan Dayıyı geçip kapısındaki güllere gelelim.
Kaç tane gülleri vardı hatırlamıyorum ama çocuk gözü ile çok olduğuna eminim :) neyse kuzenle birlikte vitrindeki tavuklara bakan sefil kedi gibi güllere bakıyorduk ki amca bizi fark etti alabilirsiniz dedi. Tabi izin bir iki gülden ibaret olması gerekirken biz işi abartık poşet poşet gül yolduk :) 
Babannem rahmetlisi bize kızıyor Hasan dayı ve eşi alsınlar ne olacak yitip gidecekler zaten dediğinden biz daha bir coştuk :)


Mutlu mesut eve geldik. Bizim oralarda gül reçeli yapılmadığı için pek çok gül ziyan olup gitti, bir kısmından da kolonya yaptım. Annemin porselen bir demliği vardı (aşağıdaki halamın), çeyiz olup hiç kullanılmamış. Gülleri içine koydum üzerine limon kolonyası ve su ilave ettim. Bir kaç gün sonra berbat bir koku oluştu. Beğenmeyip döktüm, kokuyu hala hatırlıyorum. O zamanlar hakiki gül kolonyası nasıl kokar bilmediğimden yapmış olduğum kolonyanın tam kıvamında olduğunu anlamamışım.


O yaşta kolonya yaptığımı kozmetik firmaları duyup beni işe alır mı  :) Hem kpss sınavından da kötü not bekliyorum buda benim soruları çalmayacak kadar dürüst bir insan olduğumu gösterir değil mi :)

hadi gelsin iş teklifleri :)


6 yorum:

  1. heheh bende bizim bahçedeki gülleri babamın onca azarına rağman toplar limon kolonyasına batırmadan normal suda bekletip gül suyu yapardım çok iyi kokmasa da yine de iyiydi ;)

    YanıtlaSil
  2. girişimci ruhunu takdir ettim, işe birilerini alacak olsam kaçırmazdım seni.
    önce iş kurmam gerek tabii ;)

    YanıtlaSil
  3. sabırsızlıkla iş kurmanızı bekliyorum :)

    YanıtlaSil
  4. Ben de pudralı deodorantın icadıyım:D 5 yaşlarındayken annemin E.Lauder vücut pudrası vardı kırmızı bir kutuda ponponlu.Onun kutusuna ponponu vura vura epey bir pudra çıkartıp üstüne annemin zor güç yurtdışından gelen arkadaşlarına getirttiği Chanel 5 parfümünün epeycesini döküp koluma,karnıma ve muhtelif yerlerime sıvamıştım:D Ondan sonra epeyce bir süre 10 yaşıma gelene kadar annemin en basit kremini bile ortalarda göremedim:D
    Annem engel olmasaydı patentini alırdım:D
    İş bulursan yeteneğimden bahsedebilirsin:D İş arkadaşı oluruz belki:D
    not: destansı yorumlarıma gıcık olmuyorsundur umarım:D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Destansı yorumunuz gayet hoş olmuş. Aklımın bir köşesine yazdım iş bulursam derhal yanımdasınız :)

      Sil

Sizden alalım bir fikir....