Evde var olan bir kaç pc yi toplasam bir pc eder mi bilmiyorum. Kardeşimin demesine göre 3 bilgisayarada ben virüs bulaştırmışım. Çektiğim resimleri sadece kardeşimin bilgisayarına gönderebiliyorum, onunda çalışma süresi 10 dakikayı geçmiyor. Resimleri bilgisayara yüklemeyi başarıyorum ama bloga yüklemek zaman alıyor. Kendi pc den yorum yapamıyorum. Ablamın ki de çok yavaş. Neyse nete girebileceğim 3 adet bilgisayarın varlığına şükredip gecikmelide olsa okuduğum kitaplardan bahsedeceğim.
Osmanlı devletinin yıkılışında Yemen isyanları genel olarak sıkıcı idi. Osmanlının göndermiş olduğu görevlilerin Arapça bilmemesi halkın derdini anlatmasında sorun oluştursa da asıl sorun; adeletsiz yöneticiler ve misyonerlerin yapmış oldukları gizli prapagandalar.
Uzun bir ada sahip romanı daha önce okuyup okumadığımı hatırlamıyorum. Yer yer böyle bir şey okumuştum desem de sonunu hatırlayamadım. Her neyse baş kahramanımız herkes tarafından sevilmese de ben çok sevdim. Gerek Mansur olsun gerekse Zehra sanki aileden biri gibi sevdim. Kahramanların kişiliği kadar yazıldığı döneme de ışık tutun roman muhakkak okunmalı.
Şeyh Şamil'in 100 mektubu; adından da anlaşılacağı üzere Çeçen halk direnişini anlatıyor. Kitabın başında dönem hakkında tarihi bilgi veriyor daha sonra mektuplar geliyor. Mektuplar 3- 4 satırdan ibaret, mektuptan çok arkadaki notlar okunsa yeridir.
Mektuplarda numaralar var ve kitabın arkasında mektuplar hakkında açıklama yapılıyor.
Muhayyelat; Doğu edebiyatı tadında masal içinde masallar var. O kadar uzuyor ki başı neydi oluyor insan.
Bu post yayınlandığında ben başka kitaplar bitirmiş olurum muhakkak. Onları da gecikmeli olarak yayınlarım :)
İyi okumalar...
İnş bende okucam kitap.. :(
YanıtlaSilBiran çönce başlamalısın bence. Çok farklı dünyalar acılıyor insanın önüne :)
Sil