7 Ekim 2013 Pazartesi

Okuduklarım


 Başlık olarak internet şikayeti falan mı yazsaydım acaba? Sorsanız sınırsız internet kullanıyoruz, aldığımız hizmet gayet sınırlı. Hal böyle olunca insan istese de yazı yazmıyor.  Fark ettim ki blogumda sadece okuduğum kitaplara yer veriyorum. Buradan da anlayacağınız üzere hayatım monoton ama şikayetçi değilim. Evden cıkasım gelmiyor zaten havalarda buz gibi.
Bol bol kitap okumaya çalışıyorum. Mini listemden iki kitap bitirdim bir tanesinin de 60 sayfasını okudum.

İlk biten:  İnsanlığın medeniyet destanı –  Roger Garaudy
Türk edebiyatı vakfı -  206 sayfa


Babamın kitaplarından biri. Yazarı daha önce duymamıştım. Babam üç kitabını almış. Aklımda İsrail üzerine yazdığı kitabı okumak vardı ama iş yerine getirdiği için bunu okudum. İkinci kitapta bu tarz bir şey.

Adından da anlaşılacağı üzere medeniyet diyince akla gelen uygarlıklardan bahsediyor.
Kitabı beğendim mi diye kendime soruyorum.
Konu olarak ilgi çekici olsa da bazı kısımlar çok yüzeysel kalmış. Bir konu hakkında bilgi toplanırken ilk anahtar kelimeler belirlenir ardından araştırma yapılır ya bu kitapta bir bakıma anahtar kelimeler için. ‘‘Bakın medeniyet deyince bunlarında varlığını bilin’’ der gibi. Kitabı eksik bulsam da beğendim. Kitapta adı geçen medeniyetler ve sanatlardan ilgimi çekenleri not aldım nettin elverdiği ölçüde araştıracağım. İkinci kitaba hazırlıklı olacağım :) En kısa zamanda yazarın öteki kitabını da okuyacağım.

İkinci kitap: Fedailer Kalesi Alamut- Wladımır Bartol

Yurt kitap yayın- 512 sayfa


Uzun zamandır okumak istediğim bir kitaptı. Sahaflarda aradım bulamadım. En son kütüphanede olduğunu görünce emanet aldım. Arkadaş okumuş beğenmemişti geyşanın anılarını anımsatıyor dedi. Bahsettiği kitabı okumadım, filminide izlemedim ama konuyu biliyorum. O yüzden ne alaka dedim içimden. Alamut fedaisi diyince benim gözümde kılıktan kılığa giren inanılmaz suikastlar düzenleyen savaşçı geliyor.
Kitaba başlamadan önce beklentim çok yüksekti. Beklediğimden çok farklı olsa da kitabı beğendim. 
En tehlikeli virüsün düşünce olduğu söylenir ya gerçekmiş. 
Okunacaklar listemin en başında olmasına gerek yokmuş o ayrı dava.

 Son olarak bu iki kitabın arasında savaş sanatına giriş yapmıştım. Biraz daha devam edip ALES’e hazırlanmam gerek şimdiye kadar 20 – 30 soru çözmüşümdür.
 Ablam bu yazıları okumadan biraz soru çözsem iyi olur :)

Benden bu kadar esenkalın.

5 yorum:

  1. Alamut u çok çok merak ediyordum ve benim de okunacaklar listemdeydi. ama şimdi çok sıcak bakmıyorum sanırım..
    Paylaşım için teşekkürler sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitap kotu degildi benim gibi beklentileriniz yuksek degilse geciktirmeden okuyun.

      Sil
  2. Fedailer Kalesi Alamut , benim de ilgimi çekenlerin başında geliyordu , lakin Bir geyşanın anıları bana hiç te pek çok kişiye geldiği üzere vazgeçilmez gelmediğinden , bu da beklesin dedim içimden.Bir de çok kafiyeli gördüm kendimi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendi yorumunuzu kafiyelu bulmaniza ne guldum ama :) kitapta cennet hurileri gibi yetistirilen cariyeler ve peygamberin ( buradaki peyganber hasan sabbah oluyor) emirlerine itaat edince cennete gidecegine inanan/inandirilan fedailerin hikayesi. Kotu degil, aman aman okumam gerek denecek bir kitapta degil.

      Sil
  3. Telefondan yorum yazmak ne eziyet bir seymis. Koca pc den yorum yazamiyirumda el kadar telefondan yazmaa calisiyorum. Olcak birsey degil!

    YanıtlaSil

Sizden alalım bir fikir....