13 Aralık 2012 Perşembe

Şarkın Serçesi

Şarkın serçesi kütüphaneden aldığım kitaplardan birisi idi. 
Arap edebiyatı hakkında pek bir şey bilmediğimden yeni bir başlangıç olması için bu kitabı seçtim.  
Allah dan kütüphanede sazla seçenek yoktu seçmekte zorlanabilirdim yoksa. 


Şarkın serçesinde yazar Doğulu bir kişinin gözünden batıyı inceliyor. Hikaye olarak pek bir konu olmasa da hayata bakıştaki farklılıkları görmek acısından değişik okunabilinecek bir kitap. 143 sayfa bir günde rahat okunabilir. 

Kitap tanıtımı

Mısır'ın ünlü edibi Tevfik El Hakim, Arap Edebiyatı'nın önde gelen ve etkileyici yazarlarından biri sayılmaktadır. El Hakim'in, Arap -özellikle de Mısır- kültürünün yanı sıra Batı tiyatrosunu da yakından tanımış olması, ona Arap Edebiyatı ile Çağdaş Dünya Edebiyatı arasında köprü vazifesi gören geniş bir perspektif kazandırmıştır. 'Şarkın Serçesi' kitabı Tevfik El Hakim'in hem doğu hem batı kültürünü çok iyi bilmesinin ve onu yorumlayabilmesinin bir neticesidir.

Muhsin ve Suzie Debon; biri Mısırlı diğeri Fransız iki insanın sevgisi ve hayat anlayışları çerçevesinde Doğu’yu ve Batı’yı medeniyet anlayışlarıyla yansıtan bir roman. Fransa’da yaşayan bir Doğulu entelektüelin kendisini Batılı değerlere tam teslim etmeden sürdüğü hayat yolculuğu karşısına Fransız bir sevgili çıkarır. Değerler çatışması başlamadan önceye kadar her şey çok güzeldir.  Muhsin, Fransız arkadaşı Andre ve Rus İvan arasında kurulan diyaloglarla Batı’nın ve Doğu’nun insan anlayışlarının, idari sistemlerinin karşılaştırıldığı rahat okunmasıyla sıkıcı bir havaya bürünmeyen akıcı bir roman.  

kaynak tık tık

2 yorum:

  1. ilginç bir konu, ya da bana ilginç gelen konulardan dyebilirim, uzun zaman edinebileceğimi sanmasam da umarım okuyabilirim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğu ve batının hayata bakışındaki farklılığı görmek acısından okunmalı.

      Sil

Sizden alalım bir fikir....