9 Aralık 2012 Pazar

Bu aralar okuduklarım.

Kitap okumayı sevmeme rağmen bu aralar pek okuyamıyorum. Biraz başka şeylerle oyalandım biraz kitap okudum. Bir kısmını yarım bıraktım. Falan filan...

İlk kitabım; Benden Selam Söyle Anadoluya


Mübadele dönemimde Yunanistan'a gitmek zorunda kalan yazarın gerçek hayat hikayesin anlatıyor diye bir heves başladım. Hevesim kursağımda kaldı. Başlangıç güzeldi ama ilerleyen yerlerinde yazılanların gerçekliğinden şüpheler etmeye başlayınca okumayı bıraktım. Gerçek hayat değilde roman olaydı devam ederdim. Kitabın arkasında babasının sabuncu olduğu yazıyor ama baba üzüm yetiştiren yurdum insanı.
Neyse kitabı daha sonra devam etmek üzere rafa kaldırdım.  

Anton Çehov - Kuşçu


Çehov'un hikaye kitabını sahaflardan almıştım. Beğendim mi? Her zaman söylemişimdir. Rus edebiyatı denince biraz durup düşünülmeli diye. Neden bu kitabı aldım anlayabilmiş değilim. Hikayeler nasıl bitiyor onuda anlayabilmiş değilim.  
Beni biraz zorlasa da bir kaç hikayeyi atlamış olsam da bitti. Çok şükür. Uzun bir süre Rus edebiyatı okumam.  

Biyografi; Ziya Gökalp


Kendimce kararlar almıştım her ay babamın kitaplarından bir kaç tane okuyacağım diye. 
Okudum mu peki? Hayır.
Kitap Yazarın hayatı, kişiliği, fikirleri ve eserleri diye bölümlere ayrılmış. 
Hayatı ve fikirleri hakkında kısımları okudum, şiirlerini kısmen okudum. Hiçbir şiir kitabını baştan sona bir seferde okuduğumu bilmem. Şiirler arasında duygu karışımı olmamalı bence. 
Şiirlerin geri kalanlarını ara ara okurum düşüncesi ile bu kitabı okunmuş olarak kabul ettim. 

Oyun; Yarım Yüzlü Adam


Hüseyin Ütün'ü bilmeyen yoktur. Pek çok blogger kitabı okuyup yorumladı. Bende kitabı kitap kurduyum ben'in çekilişinden kazanmıştım. Okumak bugünlere imiş. 
Kitabın adından dolayı Yarım yüzlü adamı okuyacağımı sanmıştım ama hayır. Onun  dışında pek çok kişi vardı kitapta. O kadar çok kişi vardı ki kim kimdi karıştırdım. Yada süslü cümlelerden dolayı aklım karıştı. 
Cümleler çok uzun ve süslü idi. Belki başka zaman okusam beğenirdim. Beğenmedim diyemem ama sıkıldım diyebilirim. Uzun süredir elimde idi belkide ondan sıkıldım. 

Deneme; Kırkıncı kapı


İskender Pala kitaplarını her zaman sevmişimdir ( L& M için biraz düşünmeliyim).  Bu kitapta mimi denemelerden oluşuyor. Bir kısmı edebiyatçılarının anlayacağı şekilde beyitler ve açıklamaları şeklinde idi o yüzden biraz sıkıldım. Genel olarak beğendim. Tavsiye ederim. 

Bu aralar benden bu kadar.
Kalın sağlıcakla. 

2 yorum:

  1. kitap yana şansız bir dönem olmuş :D

    YanıtlaSil
  2. Sadece kitap değil, her şeyden çabuk sıkılıyorum. Bir silkelenip kendime gelmem gerekte ne zaman bilemiyorum.

    YanıtlaSil

Sizden alalım bir fikir....